miercuri, 10 februarie 2010

Brocolli la cuptor.

De o vreme incoace vecina mea tot lauda brocolli-ul ca este foarte bun si sanatos, asa ca la prima ocazie cand am ajuns la Billa am cumparat si eu unul, desi mi s-a parut cam scump - 4,99 lei bucata, dar l-am luat fiindca ,spre rusinea mea poate, nu am mancat pana acum... Si m-am apucat de preparat. Am fiert putin brocolli-ul apoi l-am strecurat. Am pus intr-un vas putin ulei. am asezat buchetelele de brocolli. Separat am batut 3 oua cu furculita, am adaugat telemea rasa, vreo trei linguri de smantana, le-am turnat toate in vas peste brocolli.
 
 
Si apoi am pus la cuptor. Am lasat pana s-a rumenit deasupra si gata...
Adevarul e ca a fost o mancare buna, dar nu m-a incantat in mod deosebit, prefer dupa reteta asta conopida care creste vara in gradina romanului, sau iarna o iahnie de fasole uscata cu carnati sau ca pe vremuri cand o faceam fara carnati (ca nu aveam :D ) ,dar era tare buna ! Dar ideea e ca "am mancat si eu brocolli" !!! Si mi-am adus aminte de o emisiune vazuta cu ceva timp in urma la "Romania,te iubesc " unde se arata cum se produc rosiile turcesti ce se vand si pe la noi iarna,nu era agricultura ci era o adevarata fabrica plina de chimicale de parca ieseau la banda,unde firul de rosie crestea mai inalt decat omul. Si chiar am ajuns sa ma intreb daca si brocolli-ul asta o fii chiar asa de sanatos si natural...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Buna,broccoli este o leguma foarte sanatoasa in vitamina A,B2,acid folic si vitamina C(de 2 ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala)si bogata in fier si potasiu.
Consumul regulat de broccoli este o arma excelenta impotriva stresului!
O zi frumoasa!

Ana-Maria spunea...

Ihiiii...e buuuuun....:))))
No,bine ca ai incercat!Macar ai vazut despre ce-i vorba....si nu numai borccoli contine vitaminele alea....pe cuvnatul meu de pionier!:)
ce mai face Ninu?Strange banutii?:)

Anonim spunea...

Am mancat broccoli in supa-crema de legume, asa intreg nu imi place, nu stiu de ce. Mama face conopida la cuptor si e asa bunaaa:D

Ninulescu spunea...

Au fost cei mai buni brocoli din viata mea, desi doar ca sa gust aveam nevoie de cel putin inca o tava :)..