De cand gatesc iarasi aproape zilnic, pur si simplu nu mai stiu ce sa mai fac. Si asa am luat piata la cercetat si am descoperit ca o mancare ieftina si buna ar fi si dovleacul.
Se ia un dovlecel mai marisor, se curata de coaja apoi se scoate cu o lingura miezul cu samburi
Dovleacul astfel scobit se da pe razatoarea mare si se amesteca cu putina sare apoi se lasa vreo 5 minute dupa care se stoarce de zeama pe care o lasa foarte bine
Se pune intr-o cratita putin ulei in care se caleste cam 1/2 ceapa taiata marunt peste care se pune apoi o lingura de faina alba. Se amesteca cu lingura de lemn apoi se adauga dovlecelul ras si bine stors , se pune apa - cu grija sa nu iasa prea subtire- amestecand continu, se adauga cimbru si putin marar tocat marunt, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba.
Cand e fiert dovlecelul se adauga smantana si se lasa sa mai dea un clocot. Se poate servi cu chiftele sau carne preparata in diferite moduri.
Chiftele. Se toaca carnea - eu fac cam dintr-o jumate de kg, peste ea se pune un ou crud, piper si sare. Se curata vreo 2-3 cartofi cruzi , cam 6 catei de usturoi, se macina apoi se adaga 2-3 felii de paine inmuiata si foarte bine stoarsa
Se amesteca toate astea cu carnea pana ce se obtine o pasta omogena. Intr-o tigaie se pune ulei la incins apoi se pun chiftelele , formate cu mainile umezite. Se prajesc pe ambele parti. De obicei eu fac si chiftele marunte si mari, fiecare dupa preferinte.
Iar la sfarsit mancarea mea arata cam asa si a fost si foarte buna... :))
Un comentariu:
Buna idee!
Multumesc!
Trimiteți un comentariu