vineri, 13 august 2010

Prajitura cu branza dulce si Fanta


Este o prajitura buna si frumoasa si8 mi se pare si usor de facut.
 Prima data tapetez tava cu margarina si faina , apoi pun hartie de copt pe fundul tavii pe care o ung cu cateva picaturi de ulei.Pentru blat se amesteca 8 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, 6 linguri de faina alba, 2 linguri de cacao, 100 ml ulei, 1 praf de copt stins cu cateva picaturi de otet. Separat se bat cele 8 albusuri spuma tare dupa care se amesteca usor cu compozitia cu galbenusuri. Se toarna compozitia obtinuta in tava tapetata si se pune la copt in cuptorul care a fost incalzit in prealabil.
Dupa ce este copt blatul- se incearca cu o scobitoare- se rastoarna si se indeparteaza hartia, apoi se aseaza pe fundul tavii
 Pt crema se foloseste cam 300 grame de branza de vaca dulce ( cumparata din piata ) Care se amesteca (cu mixerul) cu 150 grame unt sau margarina si 2 plicuri de "Zahar pudra cu vanilie"- dr. Oetker, apoi se intinde peste prajitura.
La glazura se foloseste 0.5 litri suc Fanta cu care se prepara 1 plic de Budinca de vanilie - Dr. Oetker, la care se adauga 3 linguri de zahar. Cand se ingroasa se ia de pe foc si se amesteca din cand in cand pana ce devine calduta, cand se toarna peste prajitura si se niveleaza.
Inainte de servire se lasa cel putin o ora la rece

Un comentariu:

iulia spunea...

a facut mama prajitura dinasta de vreo doua saptamani, ce buna e, mai ales branza aia cu gelatina:D