duminică, 7 august 2011

Pui pe sticla

De curand am experimentat o reteta noua  care mi-a placut f mult si astazi am facut-o din nou. E vorba  de puiul gatit pe sticla care iasa exact ca puiul la rotisor. Avem nevoie de o sticla de 0,5 l ( de bere) si de un pui grill. Se spala si se curata puiul de eventualele pene , intr-o cratita se pune putin ulei de masline, boia, piper si vegeta si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se pune puiul in cratita ( nu pe foc ) unde se lasa cam o ora intorcandu-se  pe toate partile in timp. Asa isi ia gustul de condimente.
Sticla se umple  3/4 cu apa rece apoi se unge pe exterior cu ulei ca sa se ia usor puiul cand e gata. Se pune puiul pe sticla avand grija ca gura sticlei sa ramana descoperita la gatul puiului. Apoi se pune sticla cu pui intr-o tava sau cratita cu putina apa rece.

Se pune cratita in cuptor ( pe grilaj) apoi se aprinde focul. Se face cam intr-o ora si jumatate. Din cand in cand se deschide cuptorul si cu o lingura se ia din apa din cratita si se uda puiul
Se lasa sa se rumeneasca dupa preferinta apoi se scoate cratita din cuptor, sticla din cratita si apoi se da jos puiul si se pune pe un platou. Este delicios... Merita incercat !
AVIZ pt Ninu : Nu se foloseste LAMAIE !!!   :))

Un comentariu:

Ninu spunea...

:))))) Hai mai...nici macar o lamaie mica si mai mica decat nasul de furnica si gherutza de pisica ?