Se fierb in coaja cam 4 cartofi, se lasa sa se raceasca apoi se maruntesc bine intr-un castron, se adauga 1 ou, vreo doua linguri de gris, putina sare , 2 linguri de uleisi faina cat cuprinde, pana ce iasa un aluat destul de tare .
Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert. Se iau bucati de aluat si se inveleste in interiorul lui cate o pruna (sau jumate, depinde de marimea lor)in care in locul samburelui s-a pus zahar iar apoi se face bila din aluat
Cand fierbe apa din oala se pun galustele si se lasa sa fiarba in apa pana ce incep sa pluteasca.Atunci sunt fierte.
Separat intr-o cratita se pune putin ulei la incins peste care se pune apoi pesmet, se lasa sa se rumeneasca putin amestecand continu cu lingura de lemn ,se stinge focul apoi se adauga zahar si se amesteca bine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu