sâmbătă, 7 mai 2011

Greselile parintilor


Noi parintii de multe ori ne plangem cum ca odraslele noastre vorbesc  mai urat si mai repezit  cu noi decat ne-am fii asteptat sau ca nu ne asculta. Si ne intrebam unde am gresit cand i-am crescut., fara sa ne dam seama ca de fapt pretentiile noastre pot fii absurde si parerea noastra nu neaparat e si parerea lor Adica tu parinte o viata intreaga ai invatat sa faci numai sacrificii, de la lasatul frigiderului gol- ca doar daca esti singur te descurci tu cu mancarea , la trimisul banilor de pe creditcard si la un moment dat nu poti sa intelegi ca nu mai e nevoie de toate astea si ca a venit vremea sa te ocupi si de TINE. Si stai si te necajesti intrebandu-te de ce nu mai contezi pt copilul tau . Aici e foarte bine sa discuti cu cineva care a  trecut si el prin perioada din asta ca iti deschide ochii, si prinde bine ! Adevarul e ca tu contezi pt copilul tau dar in limitele normale , adica asa cum conteaza parintii pt noi si nu toata ziua tocat la cap. Si iti dai seama ca de fapt ai idei absurde si ca de fapt tu la 23 de ani erai si mamica si gravida si luai niste hotarari mult mai importante in viata,Si atunci iti dai seama ca de fapt copilul care de fapt e barbat la 23 de ani , vrea sa fie lasat el sa ia hotararile de care depinde viata lui si nu tu ca mama sa sari cu gura si sa spui uite stiu asta si asta si te rezolv eu ! Nu ...ca i-ai ranit si orgoliul si i-ai lasat impresia ca-l controlezi, desi tu nu ai vrut asta Trebuie sa-l lasi sa iti spuna el sau sa-ti ceara ajutorul daca crede de cuvinta .si sa stie ca la tine poate apela oricand , dar lasa-l ,pe el sa hotarasca chiar daca tu ii vrei binele ! Cam greu pt o mamica, dar pana la urma te inveti :)) ca doar din greseli invatam si orice om greseste. Si garantat ca se descurca mai bine decat te-ai fii asteptat !
Si atunci stai si te caini "vai ce probleme am", dar daca stai sa studiezi viatza, astea chiar nu sunt probleme...Probleme sunt atunci cand ai descoperit ca ai o boala grava, sau esti pe pat sai depinzi de altii, sau cazul unui vecin de-al meu cand ai de toate dar de o juma' de an suferi de o boala grava si stii ca mori dar ai da tot , ceea ce te facea inainte bogat, doar sa apuci sa-ti vezi nepotul, dar mori cu 1 saptamana inainte sa se nasca el ! Da, problemele si necazurile vietii !Deci trebuie sa ne bucuram de copii nostrii!
Si in astfel de momente, cand incerci sa-ti pui ordine in ganduri si sa-ti studiezi reactiile, ai trei zile libere si ai povestit cu cine simti tu ca trebuie, simti nevoia sa fii singur !!! Sa faci ce vrei, sa lucri in gradina sau pur si simplu sa te bucuri de liniste  si de casutza ta curata langa o lumanare parfumata..

Un comentariu:

Anonim spunea...

Va doresc sa treceti cu bine peste aceste momente :)