sâmbătă, 4 septembrie 2010

Conopida cu branza

Am ajuns la faza cand m-am saturat sa cumpar 200 grame de mezeluri sau 2 perechi de cremvursti sa avem pt dimineata si seara. Pur si simplu vroiam ceva nou, de sezon. Asa ca azi dimineata am cumparat din piata o conopida cu 2 lei si iata ce a iesit
Se desface conopida buchetele si se pune la fiert. Dupa ce este fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se unge o forma cu margarina sau ulei apoi se presara pesmet. Se pune conopida racita in vas...
Separat intr-o farfurie se bat 3-5 oua ca pt omleta care apoi se amesteca cu branza telemea (sau cascaval) ras sicu 3 linguri de smantana apoi se toarna  peste conopida. Seasupra se rade cascaval. Se pune la cuptor
Se lasa pana ce se rumeneste si este coapta.
Se lasa pana ce se raceste si apoi se poate rasturna din forma pe o farfurie si se taie felii. Este delicioasa.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Suna extrem de apetisant , Zefi! :)