duminică, 21 februarie 2010

...Vreme trecatoare...

Vine o vreme cand , desi nu faci parte din varsta a treia, ramai doar cu aducerile amintE, Pe mine ma apuca atunci cand e vremea ploioasa si trebuie sa stai acasa...Ma deprima rau vremea inchisa, iar la noi de vreo doua zile asa-i. Ti-aduci aminte cum acu' vreo 20 de ani era greu,greu de tot , cu copiii mici si cu greutatile unei vieti pe care trebuia sa o incepi "de la lingura" Era vremea cand trebuia sa faci in fiecare sambata ceva dulce...si mult si cand nu mai aveai ce sa pui in cozonac, amestecai niste apa,zahar si cacao si era toata lumea fericita. Era vremea cand ca sa fie burticile pline framantai dupa-amiaza niste aluat si faceai un castron mare cu langosi sau gogosi..Era foarte greu dar era o oboseala placuta si acei cozonaci si langosi si-au pastrat farmecul lor aparte pana-n ziua de azi. Copiii au crescut si le-ai dat aripi spre scoli inalte,departe de tine, spre o viata mai buna, cu multe sacrificii facute ,stiute sau nestiute de ei Ramai singur dar incerci sa te consolezi cu ideea ca e spre binele lor , ca le va fi mai usor decat tie. Ii mai suni cateodata sa vezi daca sunt bine, ca oricum ti-e dor sa le auzi macar vocea.Dar nu prea des, ca sa nu-i "controlezi" Le ierti multe vorbe aruncate aiurea, multe chestii facute din lipsa de experienta lor de viata, si mergi mai departe si ii sprijini cat poti cand au nevoie.
Dar vine o vreme cand ti-ai dori ca macar unul din ei sa te sune sa te intrebe ce mai faci, asa intre doua cursuri sau intre scoala si servici, sa te sune pur si simplu dezinteresat, nu ca s-au gatat banii, nu ca sa te intrebe cand pui pachetul si sa-ti dea indicatii... Ci pur si simplu sa te sune si sa te intrebe "ce mai faci MAMA ?" Dar probabil ca le-o ierti si pe asta ca doar le esti mama si te doare, dar te intrebi daca isi da  vreodata seama...
Chiar mi-e dor de vremea cu "cozonacul nacajit"...

9 comentarii:

Tasha spunea...

Copii de azi sunt diferiti de copii care eram noi....uita mai usor,poate stresul in care traim o fi de vina?

Anonim spunea...

Sunteti un om foarte bun si puternic, pentru ca ati reusit sa va cresteti copii.
Si eu tin minte cu drag prajiturile pe care ni le facea mama si ni le mai face in continuare, si daca nu facea prajituri, macar spuma din albus de ou cu zahar, sau paine de casa :D
Mie nu prea imi place sa vorbesc la telefon, dar cand sunt la Cluj o sun pe mama si de trei ori pe zi, numai si sa ii zic cum e vremea la Cluj. Cu tata nu vorbesc la telefon, pentru ca si el e ca mine si nu ii place sa fie sunat, nicidecum sa sune, dar recuperam acasa:))

Si la noi e vreme urata, azi dimineata a plouat, si toata ziua a suflat un vant rece. Sper sa vina primavara repede repede.

Ana-Maria spunea...

Draga mea...facem un club?Cu toate ca eu nu am copii asa mari ca ai tai...uneori raman si eu cu "unde sunt zapezile de alta data" , ca am senzatia ca am trait in acest timp de viata mea de adult , cat 3 vieti la un loc....:))
Si pana cand suna copiii sa intrebe de cozonacul nacajit....te poti gandi la vremea cand vei fi bunica...curand!Hehehehehehe...
Apropos:si pe mine ma enerveaza vremea urata....

mamica de Sebastian spunea...

Ma inscriu si io in club,ca pe mine cam des ma apuca dorul de ce a fost..
Praf de stele cred ca ti-e greu si te doare ca nu te suna sa te intrebe ce mai faci,sper doar sa se trezeasca la timp copii

Praf de Stele spunea...

Multumesc tuturor si astept sa fondam clubul ! :))

lorenabr spunea...

Urasc vremea urata:) Sunt f departe de casa si o sun pe mama saptamanal pe skpe- sa traiasca internetul. Ne vedem pe video call si asa imi este dor de mancarea ei:)
Sper sa te sune in curand. Cu drag, Lore

starchim01 spunea...

Cozonaci,plăcinte,cremeș și muuuulte altele....

lorenabr spunea...

Sper sa va bucure acest premiu acordat :)

Maria spunea...

tineretea nu e niciodata pretuita de noi, tinerii, vrem sa ne maturizam repede.cred ca tineretea ar trebui a fie ptr dvs o cutie larga de zambete fara riduri.:)