miercuri, 14 septembrie 2011

La Manastirea Sfanta Maria Radna

Azi am avut ocazia sa vizitez un loc minunat, unde , pe vremuri  mergeam in fiecaree an , de Sfanta Maria Mare Este vorba de Basilica Maria Radna care se afla langa Lipova in jud. Arad. Este construita in stil baroc si a fost binecuvantata in anul1767. Anul acesta nu am fost libera ca sa pot merge, dar azi am avut ocazia si nu am mai stat pe ganduri, chiar daca nu a fost pelerinaj, decat slujba pelerinajul se tine in 15 august si 8 septem -briesi vine lume din tara si strainatate, asa ca daca vreodata  aveti ocazia sa n-o ratati.Am ajuns pe la ora 7 si a trebuit sa mai astept pana la 8 ce s-a deschis biserica, dar am prins un rasarit de soare minunat

Biserica este imensa si impunatoare.


 Capela Lourdes cu multe tablite de marmura aduse drept multumire Sfintei Fecioare


 Altarul , cu icoana facatoare de minuni, orga cu forma ei deosebita si celellalte picturi si statuete dau acestei manastiri un ceva aparte, care iti umple sufletul


 Altarul Sf. Anton de Padova

Daca mergi in spatele bisericiii dai de foarte multa verdeata si copaci. Aici se gasesc in data de 15 august  "Lacrimile Maicii Domnului", cautate de pelerini Tot aici este si Drumul Crucii cu cele 12 statiuni.


Biserica domina locul , ea zarindu-se inca din departare.

4 comentarii:

Costin Comba spunea...

Avem o Romanie frumoasa, avem ce vedea, daca ni se permite.

Anonim spunea...

este foarte frumoasa aceasta manastire Sfanta Maria Radna,n am avut ocazia sa o vad in realitate nici macar in poze, acum inteleg de ce bunicul meu fie iertat, pleca in fiecare vara in pelerinaj la aceasta manastire superba,bunicul avea o adoratie pt Fecioara Maria, printre alte manastiri vizitate era si cea de la Cacica, Multumesc! cu drag Ramona!

Praf de Stele spunea...

Da e intredevar foarte frumoasa . Pe mine m-a costat personalul 30 lei dus-intors si putina oboseala , dar m-am dus cu drag si sincer , m-am simtit tare bine.

Blogul lui Jeny spunea...

Din pacate eu nu am vazut manastirea decat din exterior, cand am fost in Radna. Dar voi avea poate o noua ocazie sa trec pe acolo si voi vizita cum se cuvine. Frumoase locuri avem e adevarat.