sâmbătă, 11 iunie 2011

Targul mesterilor populari la Deva

Desi ieri ziceam ca azi nu ies din casa , a trebuit sa plec, asa , doar cu poseta , fara plase. Desi afara e vreme inchisa , am fost placut surprinsa sa vad in zona Casei de Cultura  lume multa si tarabe cu fel de fel de mestesugari. E Targul mesterilor populari, care de obicei tine 3 zile.
Multe, fel de fel si foarte frumoase. cel mai mult mi-a placut un loc unde se vindeau diverse articole din sticla, incepand de la 5 lei, dar unde puteai urmari si mesterul care prelucra sticla la flacara...
Apoi decoratiunile pt gradina,
Oalele de lut cu mesteri autentici, de unde mi-am luat si eu acum doi ani oala pt sarmale si care e foarte buna si acum
Si nu in ultimul rand , handmade-urile
 
Toate  sunt foarte frumoase si sincer mi-au lasat impresioa ca sunt preturi pt toate buzunarele. Deci va  asteptam la Deva si maine , la un Kurtos kalacs, autentic                                                                              

7 comentarii:

Turtita Fermecata spunea...

Daca mergem maine oare mai este acest targ ? Se gasesc si alimente traditionale acolo ?

Multumesc frumos,
iulian

Praf de Stele spunea...

Da, targul este si maine si de obicei apar si tarabe cu mici , bere si alteshcele... Cand am fost eu acum era cam dimineata , nici lume nu era prea multa si nici vremea nu te scotea din casa.. Ma bucur ca am dat de dv :)) ca am auzit multe laude pt turtitza dv fermecata !

Ninulescu spunea...

Iulian, te rog daca vi la Deva la targ sa-mi aduci si mie o paine mare facuta de tine. O sa vina Praf de stele dupa ea, doar sa ne anunti daca vi s-au nu .

Unknown spunea...

din pozele puse de dvs, doar oalele de sarmare sunt traditionale si oalelui lui domokos, dar el le face in serie, la roata electrica si le impopotoneaza prea tare. in rest totul e kitsch.

Praf de Stele spunea...

Or fii doar oalelele de sarmale traditionale, nu zic, dar cand vezi un om in fata ta care prelucreaza sticla, sau altii care cioplesc din lemn linguri cu modele nationale, ori diverse forme de vase , boluri etc eu zic ca tot mesteri populari se cheama! Mai ales ca nu oricine poate face asa ceva...Eu numesc kitschuri zorzoanele colorate si diferitele forme de lipituri si coloraturi, dar manopera in sine nu o pot numi kitsch !

Turtita Fermecata spunea...

Multumesc de raspuns si de aprecieri.
Cand ma refeream la alimente traditionale nu ma gandeam la tarabe cu mici si bere ci la produse lactate si branzeturi de casa, carnati si sunculite si altele de acest gen.
Din pacate nu am cum sa am gata o paine maine, pentru ca am fost plecat la un seminar de produse traditionale de la munte si nu am avut maiaua pregatita. Oricum nu am cum sa ajung maine la targ, intre timp au sosit ceva musafiri la noi. Ramane pe altadata !

dady_love_athlet spunea...

maine mai sunteti?