duminică, 13 februarie 2011

Carti

Desi de ieri mi-am propus ca azi sa stau in casa dupa o saptamana obositoare, vremea de afara, care seamana din ce in ce mai mult cu primavara, nu m-a lasat Si chiar daca afara e putin frig dar e un soare asa de placut ca parca e pacat sa stai si sa hibernezi dupa o iarna lunga si friguroasa. Pe dupamasa mi-am propus o plimbare pana la padure , care e destul de aproape si simt ca vreau sa vad altceva decat masini si magazine... Si de dimineata am plecat la biserica , care zic eu ca e un lucru bun si ma incarca pozitiv  Chiar si spre surprinderea mea azi am stat pana la finalul slujbebi mai ales ca la un moment dat gasisem si un scaun. La final preotul a anuntat ca la usa bisericii sunt carti pe care lumea daca vrea sa le citeasca poate sa le imprumute sau sa le cumpere  Am ales si eu trei carti pe care sper sa le citeasca si baietii mei , preotul zicea ca sunt foarte bune si pt tineri
Apoi m-am interesat cum se procedeaza pt a le imprumuta si ceea ce m-a surprins e ca nu s-a facut nici o lista cu buletin sau asa ceva , pur si simplu le iei pleci cu ele acasa , apoi daca vrei si-ti permiti aduci banii (la mine vreo 30 lei) si ii pui in cutia pe care scrie "donatii pt carti", iar daca nu atunci le citesti si le aduci inapoi la biserica.Deci totul merge pe incredere , pe constiinta omului. Este bine  ca in zilele noastre mai are cineva  incredere in constiinta omului, ceea ce chiar m-a surprins. Eu am inceput cu "Un inger ranit" o carte despre Irina si Spinalonca , insula leprosilor, si imi place.Cel putin eu in ultima vreme nu mi-am permis sa cumpar carti cu exceptia catorva de la Adevarul.  Si iata si un citat frumos din aceasta carte :
"M-am bucurat si am slavit pe Dumnezeu pentru marele si nepretuitul dar al dragostei pe care l-a dat oamenilor, si care numai acesta singur face viata noastra vrednica sa fie traita " .
Sunt hotarata sa le pastrez pe toate trei si la salar sa duc 30 de lei si sa-i pun in cutiuta din biserica !

Un comentariu:

Anonim spunea...

E frumos sa vad ca mai exista incredere cand exista atata rautate in jur. Inseamna ca mai sunt oameni care cred in bine.