luni, 31 mai 2010

Gradinutza mea

Am si eu pe langa casa o bucatica de gradina, nu prea mare dar foarte buna la nevoie. Asa printre doua slujbe o lucrez si eu asa cum pot ca macar cate o frunza verde sa ai acolo si prinde bine. De multe ori cand erau copiii mai mici m-a scos din criza gradina mea.Mergeam vara si culegeam cate un castron de fasole verde si vreo doua frunze de patrunjel sau un morcov si o gulie si se umpleau burticile.Si anul asta cand a venit acasa baiatul de la Timisoara mi-a sapat-o la harletz ,ca le tot zic ca e pacat sa ramana gol pamintul . Si cand vin seara de la servici, poate mai beau o cafea si fug in gradina si vreau sa va spun ca am un spor pt ca ma invioreaza lucrul in gradina. Dar anul asta merge rau tare pt ca a fost numai frig si ploaie.Am auzit ca si prin zona Moldovei e dezastru cu gradinile... Si eu azi am fost la munca la patron si spre uimirea mea am scapat putin mai repede si daca tot sunt pe acasa am zis s-o las incolo de bucatarie, pana mai tarziu si sa dau o raita prin gradina, ca se vedeau urzicile mari , cam pana la genunchi. Si asa m-am pus si am dat cu sapa pe la capsuni care chiar mi-au incantat ochii (cu stomacul mai dureaza ceva! )
Apoi am plivit pe la morcovi , patrunjel si salata care fata de alti ani sunt tare firavi, dar poate iasa ceva si din ei.
Iar pe domnii din galeata am incercat sa-i ignor o vreme, dar azi mi-am vazut frunza de fasole toata ciuruita si atunci le-am pus gand rau
Maine poate fug de la servici sa cumpar niste granule "anti-melci" Si tot plivind  am descoperit ca incep sa infloreasca si galbenelele.
Dar a venit o ploaie serioasa si am fugit in casa, dar ma bucur ca am reusit sa scot din buruiana o mare parte, chiar daca am mainile urzicate. Face bine la reumatism si e parte din farmecul gradinaritului....Si maine e o noua zi  !


31 mai 2010

3 comentarii:

David Octavian spunea...

Cu 2 servicii,e mare minune ca mai esti in stare sa te mai ocupi si de gradina.
Intr-adevar e ciudata vremea asta.Mai mult frig si ploaie,sau canicula de nu poti respira.
Spor la treburi in continuare.

Anonim spunea...

Nu stiam ca exista ceva contra melci....Frumoasa gradinuta ta...tare frumoasa! Da' gradinaru' e asa ambitios de nu pune manusi? :D

Elena Toma spunea...

Imi place gradinuta! Eu am una si mai micuta, la ghiveci. Deh, ce sa fac daca in fata blocului nu pot sa pun nimic. Am venit in dar cu niste premii frumoase. Daca-ti face placere, te asteapta cuminti sa le ridici.