Ingredientele folosite sunt : 6 vinete, 20 de gogosari, 5-6 cepe , un litru de ulei , 0,5 l suc de rosii facut acasa ( sau Frutia , la cutie). putina sare , boabe de piper , frunze de patrunjel si frunze de telina.
Ceapa se taie fideluta , gogosarii se taie in 4 sau in 6 iar vinetele se spala se sterg , se taie rondele de 1 cm grosime cu coaja cu tot, nu se curata .
Apoi fiecare felie de vanata se prajeste in tigaia cu ulei incins pe ambele parti ( Se consuma cam jumatate din litrul de ulei )
Cand e gata se pune fierbinte in borcane de 800 sau daca familia e mai mica merg si alea de 400 ml. Eu pun pe fiecare borcan dupa ce il umplu 1/2 aspirina simpla sparta, procedez la fel si la compoturi si la zacusca si imi stau foarte bine.Apoi se pun borcanele la dunst si se lasa 40 de minute de cand incepe sa fiarba apa . Dupa , eu le-am mai pus si in paturi iar dupa racire se pun in camara.
Un comentariu:
Ohooo , ce bunataturi!
Trimiteți un comentariu