Azi mi-am adus aminte ca mai am in congelator un muschiulet de porc pe care l-am cumparat datorita unei colege care se tot lauda ca face niste snitele super tari din el . Pana la urma eu am facut snitele tot din piept de pui iar asta a ramas in comgelator iar azi i-a venit randul :) Si m-am gandit sa-l fac mai special asa cum doar de Craciun obisnuiesc. Am fost si am cumparat o bucata de carnat mai subtire si de calitate si m-am apucat de treaba.
Am taiat carnea (nu de tot) ca sa fie o felie mai subtire si mare apoi am batut-o usor cu ciocanul de carne , am pus sare si piper.
Apoi am pus pe o margine bucata de carnat si am rulat felia de carne.
Dupa aceea am legat-o cu ata
Iar apoi am pus carnea in tava cu putina apa , untura ( sau ulei ) si cateva fire de rozmarin apoi l-am pus la cuptor .
Din cand in cand se stropeste cu untura din tava si se si intoarce .La un moment dat cuptorul emana un miros... bestial , chiar daca e si ... putin colesterol :)) Cand este gata se poate servi atat cald cat si rece pe diferite platouri cu aperitiv , Se scoate ata cu care a fost legata carnea si se taie felii subtiri .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu